Ugnsbakad torsk med sidfläsk
|
Sidfläsk, fänkål och lite chiliflakes ger lyxig smak till den milda fisken.
|
|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
35 minuter
Ingredienser
600 g torskfilé
200 g sparris, fryst och tinad
5 salladslökar
½ fänkål, liten
1 knippe dill
100 g sidfläsk, varmrökt
1 dl fiskbuljong, kraftig
2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar, nymald
1 msk chiliflakes
TILL SERVERING
ris eller potatis
|
Tillagning
Skär torsken i fyra bitar.
Dela eventuellt sparrisen, skär salladslök och fänkål tunt, hacka dillen. Lägg ¾ av grönsakerna i en ugnsform, placera torsken ovanpå.
Tärna sidfläsket smått, blanda med de sparade grönsakerna och fördela på fisken. Sätt ugnen på 200°C.
Värm fiskbuljongen blandad med grädde. Häll det över fisken. Smaka av med lite salt, peppar och chili. Gratinera i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Recept från tidningen Mat Magasinet # 1 - 2025.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-12-22 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|