Fudge med ingefära och klementin
|
Ingefära och klementin bryter av det söta i fudgen och ger en lite julig smak.
|
|
Kategori:
Portioner: 20
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
2 klementiner
90 g choklad, vit
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl sirap, ljus
1 msk ingefära, finriven
50 g smör, rumsvarmt
1 krm salt
GARNERING
1 tsk flingsalt
|
Tillagning
Skölj klementinerna noga i ljummet vatten. Riv skalet. Halvera och pressa ut 4 tsk saft. Hacka chokladen.
Koka upp grädde, socker, sirap, klementinskal, klementinsaft och ingefära i en kastrull. Låt koka tills smeten är 115°C, rör om då och då.
Ta kastrullen från värmen, rör om och låt svalna i cirka 1 minut. Tillsätt choklad, smör och salt och rör tills allt har smält. Häll smeten i en form cirka 20 * 20 centimeter klädd med bakplåtspapper. Låt stå i cirka 2 minuter.
Strö över flingsalt. Låt fudgen kallna och skär den sedan i bitar.
Recept från DN Lördag - 2024-12-07
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-12-17 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|