|
|
Turkisk kalops
|
Den lagas traditionellt av lamm, men en del recept förordar nöt eller kalv. Används nöt, exempelvis högrev, får man lägga till minste en halvtimme på sjudning.
|
|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
1 timme och 40 minuter
Ingredienser
1,2 kg lammstek, benfri
1 tsk salt
2 tsk spiskummin, hel
8 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn
4 paprikor, gröna
2 dl gul lök, finhackad
2 msk matolja
2 msk tomatpuré
½-1 tsk chiliflingor
½ l oxbuljong
½ l vatten
Tillbehör
kokt basmatiris eller pressad potatis
|
Tillagning
Putsa köttet från fett och senor och skär det i tre centimeter tjocka kuber. Salta bitarna runtom. Låt gärna stå någon halvtimme.
Stöt spiskummin, krydd- och svartpeppar lätt i en mortel. Skär paprikan i fyra bitar och avlägsna fröna.
I en rymlig gryta, fräs lök, vitlök och paprika i oljan i cirka 20 minuter under omrörning, tills löken blir genomskinlig och doftar gott.
Lägg ner köttet och låt det få en lätt brynt yta. Tillsätt tomatpuré samt chiliflingor och låt fräsa i ytterligare någon minut.
Häll i buljong och vatten och låt alltsammans sjuda försiktigt under lock i cirka en timme. Smaka av och servera med basmatiris eller pressad potatis.
Recept från DN (Jens Linder) 2024-11-16
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-11-20 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|