Morotsbröd
|
En långpanna morotsbröd räcker till helgens frukostar och blir över.
|
|
Kategori:
Portioner: 0
Tid: ca
1 timme och 30 minuter
Ingredienser
5 dl vatten (37°C)
50 g jäst
½ dl rapsolja
200 g morötter, finrivna (ca 2 ½ dl)
1 tsk salt
2 msk honung
4 dl rågsikt
9 dl vetemjöl (ta gärna 50/50 av mjölsorterna)
|
Tillagning
Lös jästen i vattnet och tillsätt resten av ingredienserna inklusive mjöl tills degen känns lagom.
Kör i maskin cirka 5 min.
Låt jäsa 30 minuter. Häll upp och platta ut på långpanna, smord eller med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225°C.
Skär igenom rutor med en pizzaskärare eller kniv. Nagga och strö över lite mjöl.
Låt jäsa under bakduk 30 min.
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk
Recept från Berit Jansson
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-10-25 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|