Matbröd
|
Det här brödet är ett standardbröd kanske man kan kalla det. Tillsätt smak efter tycke och preferenser t ex nötter, russin, kummin, rivna äpplen.
|
|
Kategori:
Portioner: 20
Tid: ca
2 timmar och 0 minuter
Ingredienser
5 dl ljummet vatten
50 gr jäst
9 dl rågsikt
1 dl mjölkpulver
1/2 dl rapsolja
ca 3 msk mörk sirap
1 1/2 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl
tillsätt smak efter tycke och smak t ex rårivet äpple eller kummin eller nötter etc.
|
Tillagning
Blanda ljummet vatten med jästen till en degvätska.
Tillsätt rågsikt, mjölkpulver, rapsolja, sirap, salt och vetemjöl i bunken. Kör i maskin 6-7 minuter. Låt jäsa till dubbla storleken.
Baka ut 2 st limpor på plåt. Låt jäsa 30 minuter. Under tiden sätt ugnen på 200°C.
Grädda bröden tills bröden har en temperatur av 98°C.
Ta ut och låt svalna.
Recept av Ingeborg Andersson.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-10-25 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|