Chokladtårta
|
När vännerna kommer på besök vill man gärna bjuda på nåt gott till kaffet.
|
|
Kategori: till kaffet
Portioner: 10
Tid: ca
50 minuter
Ingredienser
2 ägg
1 ½ dl socker
2 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
¾ dl mjölk
75 g smör, smält
FYLLNING
aprikos eller äppelmos
GLASYR
1 ½ dl florsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe, kallt
eventuellt kokosflingor
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Rör ner mjölblandningen tillsammans med mjölken och tillsätt slutligen det smälta avsvalnande smöret.
Grädda kakan tills den känns torr, cirka 30 minuter.
Låt den kallna och dela den i två bottnar. Fyll med moset.
Blanda florsocker med kakao och kaffe och glasera kakan. Innan glasyren stelnat kan man om man så vill slå över lite kokosflingor.
Recept av Inga-Lisa Andersson i Norrköping.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-10-25 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|