Sesamkyckling med sojafräst broccolisallad
|
Kycklingfiléer panerade med sesamfrön och sojafräst broccolisallad, rödkål och bulgur. Kan det bli godare?
|
|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
25 minuter
Ingredienser
3 dl bulgur
300 g kycklingfiléer
salt
svartpeppar
2 msk sesamfrön
4 msk olivolja
250 g rödkål
1 lime
1 msk honung, flytande
250 g broccoli
3 msk soja, japansk
3 salladslökar
|
Tillagning
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Salta, peppra och panera i sesamfrö.
Stek bitarna jämnt i 2 msk av olivoljan cirka 10 minuter.
Strimla rödkålen och blanda med pressad lime, honung och 1 msk av olivoljan i en skål.
Dela broccolin i små buketter och strimla broccolistjälken.
Fräs broccolin i resten av olivoljan cirka 5 minuter i en stekpanna. Tillsätt soja och stek ytterligare 3 minuter på svag värme.
Varva rödkål, bulgur, broccoli och kyckling på ett stort fat. Smaka av med salt och peppar. Ansa och finstrimla salladslöken och strö över.
Recept från ICA.se
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-10-25 Uppdaterad
2024-11-16
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|