Hallonsyltgrottor
|
Klassiska syltgrottor. Underbart gott och enkelt att baka!
|
|
Kategori: till kaffet
Portioner: 20
Tid: ca
1 timme och 0 minuter
Ingredienser
200 g smör, mjukt
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
hallonmarmelad
|
Tillagning
Mördeg: Rör smör och socker smidigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten och blanda samman till en deg.
Forma degen till en rulle. Skär i ca 35 bitar. Rulla dem till bollar. Tryck en fördjupning i varje och klicka i hallonsylt.
Grädda i 175° i mitten av ugnen 15–20 min.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-10-21 Uppdaterad
2024-10-25
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|