|
|
Kycklinggryta med orzo
|
En version av giouvétsi, en gryta gjord på kyckling. Du kan använda en liten hel kyckling som styckas i portionsbitar men pröva även med kycklinglår - så slipper man de tråkiga bröstbitarna som annars lätt blir torra.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
55 minuter
Ingredienser
GRYTA:
600 g kycklinglår med ben
3 msk + 2 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl vitt vin
7 dl vatten
½ tsk svartpeppar, nymalen
½ msk salt
1 zucchini, grovriven
300 g orzo (en pastasort format som gryn)
1 citron, finrivet skal + pressad saft
½ dl persilja, hackad
TILL SERVERING:
50 g kefalotyri, pecorino, fetaost eller ricotta salata, riven
|
Tillagning
Hetta upp 3 msk olivolja i en gryta och bryn kycklingen runt om. Lägg åt sidan.
Fräs lök och vitlök i 2 msk olivolja i samma gryta några minuter. Lägg tillbaka kycklingen och häll över vinet. Låt det koka ner till hälften. Tillsätt vatten, peppar och salt och låt koka 30 minuter under lock.
Rör ner zucchini och orzo och låt koka utan lock ytterligare 15 minuter, eller tills oron är klar. Rör om då och då. Var inte orolig om grytan känns lös, oron sväller när den får stå en stund. Blanda ner citronskal och persilja, och smaka av med citronsaft och salt.
Servera med lite riven ost.
Recept från DN 2024-06-28
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-10-21 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|