I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 23 OKTOBER 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Pinochiotårta på ugnsplåt
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Att göra tårtan på plåt blir det enklare att skära upp portionsbitar och det blir lika gott. Botten blir en blandning av sockerkaka och ljus kladdkaka.
Att göra tårtan på plåt blir det enklare att skära upp portionsbitar och det blir lika gott. Botten blir en blandning av sockerkaka och ljus kladdkaka. Kategori: desserter
Portioner: 12
Tid: ca 1 timme och 20 minuter

Ingredienser

BOTTEN

5 äggulor (spara äggvitorna till marängen)
100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
¾ dl mjölk

MARÄNG
5 äggvitor
2 ½ dl strösocker

GARNERING

3 dl vispgrädde
jordgubbar
hallon
blåbär

eventuellt mandelspån eller hackad mandel

Tillagning

Botten: sätt ugnen på 150°C. Dela äggen i gulor och vitor i två skålar. (Gulorna används till bottnen och vitorna till marängen).

Vispa smör och strösocker fluffigt. Tillsätt äggulorna och vispa en stund till. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.

Bred ut smeten på en ugnsplåt cirka 25*35 centimeter, klädd med bakplåtspapper.

Maräng: Vispa äggvitorna vita och fluffiga. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget och vispa till en fast, vit maräng.

Bred ut marängen som ett täcke ovanpå sockerkakssmeten.

Strö eventuellt över mandelspån över marängen.

Grädda tårtbotten längst ner i ugnen i cirka 45 minuter. Låt den kallna på plåten.

Lägg en skärbräda som är lika stor som ugnsformen och vänd tårtan upp och ner så att den ligger med bakplåtspappret uppåt på skärbrädan. Dra försiktigt bort bakplåtspappret. Lägg sedan formen ovanpå tårtbottnen och vänd tillbaka tårtbottnen ner i formen igen. Om man tar bort bakplåtspappret innan men skär tårtan i bitar blir det lättare att lyfta upp tårbitarna vid servering.

Montering: Dela tårtan i 12 bitar. Vispa grädden fluffig och spritsa eller klicka ut grädde på rutorna. Lägg på jordgubbar, hallon och blåbär. Förvara tårtan i kylen.

Recept från Lindas Bakskola

Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-10-20 Uppdaterad 2024-10-20

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: