Auberginerullar med halloumi och körsbärstomatsås
|
Vegetariskt gott. Den här blir lätt barnens favorit.
|
|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 2
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
AUBERGINERULLAR
1 st aubergine
200 g halloumi
2 krm salt
TOMATSÅS
1 brk körsbärstomater
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
2 klyftor vitlök
½ tsk salt
svartpeppar efter smak
TILL SERVERING
1 ½ dl bulgur
mixad grönsallad
|
Tillagning
Värm ugnen till 225°C varmluft eller 250°C vanlig.
Auberginerullar: Skär aubergine i tunna skivor på längden. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt. Rosta högt upp i ugnen 10-12 minuter tills auberginen är mjuk.
Tomatsås: Blanda konserverade körsbärstomater, balsamvinäger, tomatpuré, socker och pressad vitlök i en kastrull. Koka upp och sjud under lock 8-10 minuter. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Skär halloumi i stavar. Lägg halloumin på aubergineskivorna och rulla ihop. Häll tomatsåsen i en ugnsform och lägg auberginerullarna i såsen. Tillaga högt upp i ugnen 12-15 minuter.
Servera auberginerullarna med bulgur och grönsalladen.
Recept från Linas Matkasse.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-10-20 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|