Mannagrynspannkaka med kardemummapäron
|
Mannagrynsgröt i pannkaksform passar bra som ett mellanmål. Istället för päron kan man välja vad man själv tycker om.
|
|
Kategori: till kaffet
Portioner: 6
Tid: ca
55 minuter
Ingredienser
7 ½ dl mjölk
1 msk smör
1 ½ tsk kardemumma, malen
1 krm salt
1 ½ dl mannagryn
2 ägg
2 ½ msk strösocker
½ dl vetemjöl
1 päron
råsocker
kardemumma, grovmalen
|
Tillagning
Värm ugnen till 175°C. Smörj en ugnsform cirka 20*30 centimeter. Häll mjölk, smör, kardemumma och salt i en kastrull. Värm vätskan och tillsätt sedan mannagryn. Låt koka på svag värme under omrörning cirka 5 minuter. Var försiktig så att det inte bränns.
Vispa ihop ägg, strösocker och vetemjöl i en bunke. Vispa ner äggsmeten i mannagrynsgröten och blanda väl. Häll upp i ugnsformen.
Häll lite råsocker och grovmalen kardemumma på ett fat. Skiva päronet och vänd skivorna i kardemummasockret. Fördela dem försiktigt ovanpå smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Recept från Linas Matkasse.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-10-20 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|