Nudelwok med marinerad flankstek
|
Strimla och marinera köttet en stund innan det wokas och blandas med grönsaker och nudlar. Gott med smak av sesam, ingefära och vitlök.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
35 minuter
Ingredienser
500 g flankstek eller biff
MARINAD
1 dl soja, japansk
2 msk sesamolja
2 msk ingefära, finriven färsk
2 vitlöksklyfta, finriven
4 tsk strösocker
2 tsk sambal oelek
4 krm nymalen svartpeppar
WOK
200 g glasnudlar
1 squash
2 stor morot
2 vitlök
1 purjolök
2 röd paprika
2 msk rapsolja
ev ½ dl vatten
TOPPING
rostade sesamfrön
1 färsk röd chilifrukt
|
Tillagning
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål.
Strimla köttet och lägg i marinaden. Rör om och låt stå i minst 15 minuter, men gärna 1 timme.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av, spola kalla och klipp dem tvärs över så de inte är så långa.
Dela och skiva squashen, skala och skiva morot och vitlök tunt, skiva purjolöken och strimla paprikan.
Hetta upp oljan i en wok och stek grönsakerna några minuter på hög värme, de ska mjukna något. Lägg åt sidan.
Woka köttet med marinaden på hög värme till fin färg. Vänd ner nudlar, grönsaker och ev vatten. Smaka ev av med soja. Garnera med sesamfrön och tunt skivad chili.
Recept av Carolina Soudah.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-10-06 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|