Morots- & kokossoppa m zucchini- och persilja
|
Morotssoppa med kokos och röda linser. Toppa med svarvad zucchini, sesam och persilja.
|
|
Kategori: smårätter
Portioner: 4
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 cm ingefära, färsk
1 tsk gurkmeja, malen
1 tsk paprikapulver
½ tsk chiliflakes
500 g morot
2 dl röda linser
4 dl kokosmjölk
6 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
2 msk kokosolja, kallpressad
salt
|
Tillagning
Skala och finhacka lök och vitlök. Skrapa bort skalet från ingefäran och finhacka. Fräs i kokosolja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt kryddor och fräs i en minut.
Skrubba morötterna och skär i mindre bitar. Skölj linserna. Blanda ner morötter och linser i lökfräset, slå på vatten och kokosmjölk. Låt koka upp och sjud i ca 20 minuter, tills morötterna är helt mjuka.
Mixa slätt med stavmixer. Tillsätt eventuellt lite mer vatten för en lösare soppa. Rör ner vinägern. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och svarva zucchinin med en grönsakssvarv, eller skär i små tärningar. Blanda med resten av ingredienserna till toppingen. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med topping och extra sesamfrön.
Recept från Therese Elgquist.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-10-06 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|