Räksoppa med dillolja
|
Gott som förrätt en vinterkväll.
|
|
Kategori: förrätter
Portioner: 4
Tid: ca
25 minuter
Ingredienser
500 g räkor, oskalade
50 g smör
2 msk tomatpuré
1 gul lök, liten
2 vitlöksklyftor
½ chili, röd
3 dl vin, vitt
1 dl vatten
2 dl grädde
½ fänkål
salt
peppar
DILLOLJA
1 dl olivolja
1 kruka dill
|
Tillagning
SOPPAN:
Skala räkorna och låt dem ligga i kylen tills det är dags att servera.
Hacka lök, vitlök, chili och fänkål.
Fräs räkskalen tillsammans med tomatpuré, lök, vitlök och chili i smöret i cirka 3-4 minuter i en het stekpanna.
Häll på vi och vatten och låt puttra i cirka 5 minuter.
Häll på grädden och låt sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Sila bort skalen från soppan. Mixa med stavmixer tills den blir skummig.
DILLOLJAN:
Mixa dillen med olivoljan. Spar några dillkvistar till garnering.
Toppa soppan med räkorna och dilloljan. Garnera med ett par dillkvistar.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-10-04 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|