|
|
Bakade krämiga bönor
|
Om du använder en ugnssäker stekpanna kan du ställa den rätt in i ugnen när du stekt ihop alla ingredienser.
|
|
Kategori: tillbehör
Portioner: 2
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tomat
3 dl vita bönor, stora kokta (400 g)
1 msk olja, t ex raps- eller solrosolja
2 msk tomatpuré
1 dl grädde
½ - 1 dl vatten
1 tsk oregano, torkad
1 tsk salt
1 dl ost, riven
persilja till dekoration
|
Tillagning
Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär tomaten i små tärningar. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Hetta upp oljan i en ugnssäker stekpanna. Stek lök och vitlök tills löken mjuknat utan att få färg. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare ett par minuter. Tillsätt tomat, bönor, grädde, vatten, oregano och salt och låt koka 2 minuter.
Om stekpannan inte är ugnssäker, häll över i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen till fin färg, cirka 15 minuter. Garnera eventuellt med hackad persilja och servera som en lättare måltid med bröd, eller som tillbehör till färsbiffar, vegobiffar eller stekt korv.
Recept från DN 2024-08-24
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-09-29 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|