Fougasse
|
Format som ett veteax och dekorerat med färska örter blir det saftiga brytbrödet Fougasse ett vackert inslag på sommarens buffébord.
|
|
Kategori:
Portioner: 6
Tid: ca
2 timmar och 10 minuter
Ingredienser
12 g jäst
4 dl vetemjöl (240 g)
1 tsk salt
1 ¾ dl vatten, fingervarmt
3 msk färska örter, t ex rosmarin och timjan
olivolja
flingsalt
|
Tillagning
Smula jäste i bunken till en köksmaskin med degkrok. Häll på 1 ¾ dl fingervarmt 37°C vatten och rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjöl, salt, 1 msk olja och hälften av de hackade örterna och arbeta till en smidig deg cirka 10 minuter.
Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur cirka 1 timme till dubbel storlek.
Lägg degen på mjölat bakbord och kavla ut till ett ovalt bröd, cirka 1 cm tjockt, 30 centimeter långt och 20 centimeter brett (det ska likna ett löv). Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Skär ett långt snitt i mitten och 4-5 små snitt på snedden på varje sida. Dra försiktigt isär snitten så att de inte jäser ihop.
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 220°C. Baka brödet i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills gyllene. Ta ut och pensla direkt med olja, strö över resten av örterna och lite flingsalt.
Recept från tidningen Buffé #5 - 2024
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-09-15 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|