I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
SÖNDAG 13 OKTOBER 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Tzatziki med zaatar och krispig pita
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Zaatar är en kryddblandning som är vanlig i Mellanöstern.

Kategori: smårätter
Portioner: 4
Tid: ca 30 minuter

Ingredienser

3 pitabröd
1 gurka cirka 400 g
3 dl matyoghurt (10 %)
1-2 vitlöksklyftor
½ kruka dill
1 ½ msk sesamfrön, rostade
½ msk citronskal, finrivet
1 tsk oregano, torkad
½ tsk spiskummin
1 krm flingsalt
olivolja
salt

Tillagning

Sätt ugnen på 200°C.

Skär varje pitabröd i 8 bitar och blanda med 2 msk olja i en bunke. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i mitten av ugnen 15-20 minuter till de är gyllene. Låt svalna.

Riv gurka och blanda med 1 tsk salt i en bunke. Låt stå i 10 minuter.

Krama ur vätskan ur gurkan och blanda med yoghurt. Skala och riv vitlöken. Finhacka dill. Blanda gurkyoghurten med vitlök och dill. Ställ i kylen fram till servering.

Mortla sesamfröna lätt i en mortel så att de går sönder lite. Blanda med citronskal, oregano, spiskummin och flingsalt.

Lägg tzatzikin på ett fat och sätt ner det rostade pitabrödet. Strö över sesamblandningen och ringla olja över.

Recept från tidningen Buffé #5 - 2024

Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-09-15 Uppdaterad 0000-00-00

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: