Hallontiramisù
|
För en alkoholfri variant: doppa kexen i koncentrerad hallonsaft istället för Amaretto.
|
|
Kategori: desserter
Portioner: 6
Tid: ca
5 timmar och 20 minuter
Ingredienser
375 g hallon, färska
½ dl + 2 msk strösocker
2 ägg
250 g mascarpone
½ msk vaniljsocker
12 savoiardikex
4 msk Amaretto
|
Tillagning
Mosa 300 g hallon med 2 msk socker. Separera äggen och lägg gulor i en bunke och vitor i en annan. Vispa ihop äggulor med mascarpone och vaniljsocker till en jämn smet.
Vispa äggvitorna med ½ dl socker med elvisp till en fast maräng. Vänd ner i mascarponesmeten med slickepott.
Bryt varje kex i 3 delar och doppa båda sidorna snabbt i likören. Varva kex, mascarponekräm och rårörda hallon i 6 glas. Kyl minst 5 timmar, gärna över natten.
Dekorera med resten av hallonen vid servering.
Recept från tidningen Buffé #6-7 - 2024
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-09-14 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|