Smörbullar
|
Dessa goda bullar till kaffet blir en given succé.
|
|
Kategori: till kaffet
Portioner: 20
Tid: ca
2 timmar och 20 minuter
Ingredienser
25 g färsk jäst
3 dl mjölk (3 %)
9 dl vetemjöl (540 g)
1 dl strösocker
100 g smör, rumstempererad
½ msk kardemummakärnor, mortlade
½ tsk salt
FYLLNING
175 g smör, rumstempererat
2 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
TOPPING
1 ägg
pärlsocker
|
Tillagning
Smula jästen i en bunke till en köksmaskin med degkrok. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löses upp. Tillsätt övriga ingredienser och kör cirka 10 minuter till en smidig, lite kladdig deg. Ta upp degen på en mjölad bänk. Platta ut till en cirka 20 * 25 centimeter stor rektangel, lägg på en bricka och täck med kökshandduk. Ställ i kylen 1-2 timmar., tills degen är kall.
Fyllning: Rör ihop alla ingredienser.
Lägg degen på en mjölad bänk. Kavla ut till en cirka 30 * 40 centimeter stor rektangel och bred ut fyllningen jämnt över degen. Börja på ena långsidan och rulla ihop till en rulle. Skär med vass kniv i 24 bitar. Lägg i stora bullformar på 2 plåtar. Låt jäsa övertäckta till dubbel storlek 1-2 timmar i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen, en plåt i taget, 10-12 minuter till bullarna fått fin färg. Låt svalna på galler.
Recept från tidningen Buffé #03 - 2024
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-09-03 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|