I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 15 JANUARI 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Lax med gult kokosris och salladslök
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Enkel rätt som ger maximal smak och minimalt med disk.
Enkel rätt som ger maximal smak och minimalt med disk. Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 45 minuter

Ingredienser

1 gul lök
1 msk rapsolja
3 dl basmatiris
2 tsk gurkmeja
1 frp kokosmjölk (ca 200 ml)
3 dl vatten
1 tsk salt
500 g laxfilé utan skinn
2 msk soja, japansk
1 tsk sesamolja eller rapsolja
125 g salladslök
25 g smör

TILL SERVERING
koriander
rostad lök
sriracha

Tillagning

Skala och finhacka löken. Fräs i olja i en vid kastrull med lock tills den mjuknar. Tillsätt riset och fräs lite till. Tillsätt gurkmeja, kokosmjölk, vatten och salt och låt koka upp. Koka på svag värme under lock cirka 15 minuter.

Skär laxen i tärningar och blanda med soja och sesamolja. Låt stå 5-10 minuter. Skiva salladslöken.

Sprid ut laxen och salladslöken på riset. Klicka över smör och häll på 3 matskedar vatten. Ånga under lock på låg värme cirka 10 minuter eller tills laxen är färdig.

Servera med koriander, rostad lök och sriracha.

Recept från tidningen Buffé #03 - 2024


Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-09-03 Uppdaterad 2024-09-15

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: