Kyckling och sötpotatis i ugn med fetaost
|
Enkel rätt som ger minimalt med disk och maximalt med matglädje.
|
|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
2 rödlökar
800 g sötpotatis
1 vitlöksklyfta
1 msk limejuice, färskpressad
1 ½ msk honung, flytande
1 msk japansk soja
2 msk ingefära, finriven
ca 600 g kycklinglårfilé, gärna med skinn
1 tsk salt
3 msk olivolja
150 g fetaost
1 jalapeño, skivad eller 3 msk inlagd
|
Tillagning
Sätt ugnen på 225°C. Skala löken och tvätta sötpotatisen. Skär i klyftor och lägg på en plåt.
Skala och finhacka vitlöken och blanda med limejuice, honung, soja och ingefära. Blanda med kycklingen och lägg på plåten. Krydda kycklingen och grönsakerna med salt och ringla över oljan. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter tills potatisen fått färg och kycklingen är genomstekt, 72°C i innertemperatur.
Toppa med smulad fetaost och jalapeño.
TIPS! Potatis, palsternacka eller morötter. Välj de rotfrukter du har hemma.
Recept från tidningen Buffé #03 - 2024
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-09-02 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|