Kryddig kyckling med bönor
|
En härlig rätt som till stor del sköter sig själv i ugnen.
|
|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 2
Tid: ca
50 minuter
Ingredienser
Under 600 kcal p/p
1 morot, stor
1 rödlök
4 kycklinglårfiléer
1 brk kidneybönor (ca 400 g)
10 oliver, gröna
1 dl vitt vin
KRYDDBLANDNING
½ tsk salt
½ tsk kanel, mald
½ tsk svartpeppar, grovmalen
½ tsk spiskummin
½ tsk ingefära, mald
½ tsk paprikapulver
1 msk olivolja
1 msk honung, flytande
TILL SERVERING
persilja
rucolasallad
|
Tillagning
Värm ugnen till 200°C. Skala och skär moroten i bitar, skala och klyfta löken. Lägg kyckling, morot och lök i en ugnsform. Skölj bönorna och häll i formen. Tillsätt oliver och häll över vinet. Salta lätt.
Kryddblandningen: Blanda kryddorna och rör sedan ner olja och honung.
Fördela kryddblandningen på kyckling och grönsaker. Tillaga i ugnen cirka 35 minuter, kycklingen ska vara genomstekt.
Toppa med persilja och servera med rucola.
Recept från tidningen Mat Magasinet #4 - 2023
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-11-26 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|