Kartoffelpuffer
|
De här tyska pannkakorna eller rakorna påminner om raggmunk, men innehåller lök och kan serveras på två vis. Dels som en salt rätt till kött med örtkvarg, dels som en efterrätt med äppelmos, stekta äpplen eller annan frukt.
|

|
Kategori: tillbehör
Portioner: 4
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
1 kg potatis, mjölig
1 gul lök, liten
¾ dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
matolja till stekning
TILLBEHÖR
stekta äpplen eller äppelmos
|
Tillagning
Skala och riv potatisen och lägg den i ett durkslag. Pressa ur vätskan genom att krama rivet i händerna. Skala och riv löken.
Lägg potatisrivet i en bunke och blanda med lök, mjöl, ägg och salt. Rör om noga.
Stek smeten i rikligt med olja på medelvärme i en rymlig stekpanna, cirka 3 minuter på vardera sidan. Lägg upp dem efterhand på hushållspapper.
Flytta över rakorna till serveringsfat och toppa gärna med stekta äpplen eller äppelmos.
Recept från DN Lördag 2023-10-21
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-11-26 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|