Fläskplättar
|
Tunna pannkakor eller plättar som innehåller bitar av stekt fläsk är bland det godaste som finns. Särskilt om man serverar egenrörda lingon till.
|
|
Kategori: frukost
Portioner: 4
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
3 ägg
6 dl mjölk
2 msk smör
300 g rimmat fläsk i skivor
1-2 msk smör till stekning
TILLBEHÖR
rårörda lingon
|
Tillagning
Blanda mjöl och salt i en rymlig bunke.
Vispa upp äggen i en annan bunke. Häll på mjölken och vispa lite till.
Häll äggblandningen över mjölet och rör om.
Smält smöret och rör ner det i smeten. Rör tills smeten är klumpfri. Låt den gärna stå i kylen några timmar eller över natten och svälla.
Stek fläskskivorna i en panna till de får fin färg. Låt svalna i fettet. Skär dem sedan i halvcentimetertjocka strimlor.
Hetta upp en plättlagg. Lägg några fläskbitar och lite smör i varje rundel. Häll på ett tunt lager smet och grädda till ytan stelnar och blir matt. Vänd plättarna och grädda tills de blivit gyllene.
Fortsätt att grädda i omgångar och lägg upp plättarna på fat efterhand. Servera på en gång med rårörda lingon, se länk till recept nedan.
Recept från DN Lördag 2023-10-21
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-11-26 Uppdaterad
2023-11-26
|
Detta recept passar bra ihop med...
Rårörda lingon med honung
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|