Shake sallad
|
Skakad sallad är klassiker som man aldrig riktigt tröttnar på. Den här lunchen går att variera efter vad man har hemma och är sugen på. Tricket är att lägg dressing i botten, fylla på de de tunga ingredienserna och avsluta med luftigare sallad.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 1
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
1 sötpotatis, liten
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymalen
1 dl belugalinser
1 dl matvete, kokt
½ dl pesto, färdig eller hemmagjord, se recept nedan
½ bit fetaost, ca 75 g
1 dl babyspenat eller blandad bladsallad
2 msk pumpakärnor, rostade
|
Tillagning
Sätt ugnen på 250°C.
Skala och skär sötpotatis i små kuber, lägg i ugnssäker form tillsammans med olivolja och kryddor. Blanda om och rosta cirka 15 minuter i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk. Låt svalna.
Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj matvetet.
Lägg pesto i botten på en stor glasburk. Lägg i sötpotatis, linser och matvete. Tillsätt därefter fetaost och spenat eller sallad.
Lägg rostade pumpakärnor på toppen eller i en burk vid sidan av.
När det är dags att äta: skaka salladen och ät direkt ur burken eller häll upp i en skål. Servera eventuellt med en bit bröd.
Recept från DN 2019-03-30
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-04-24 Uppdaterad
-
|
Detta recept passar bra ihop med...
Pesto

|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|