I N N E H Ã… L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & MÃ¥tt

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TISDAG 16 APRIL 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Pesto
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Hemgjord pesto. Jättegott. Det blir 1,6 kilo pesto av receptet.

Kategori: tillbehör
Portioner: 16
Tid: ca 20 minuter

Ingredienser

425 g basilika, färsk
25 g vitlök
120 g pinjenötter
190 ml olivolja, kallpressad
425 ml olivolja
50 g pecorinoost, finriven
230 g parmesanost, finriven
salt

Tillagning

Repa av basilikabladen. Släng eventuella fula blad. Koka upp en kastrull med vatten och lägg i bladen. Blanchera i 5 sekunder tills bladen slokar.

Sila av bladen i en sil. Pressa ur vätskan när de är så pass svala att de går att hantera. Ställ åt sidan.

Dela vitlöksklyftorna på längden. Fyll en liten kastrull med kallt vatten och tillsätt vitlöksklyftorna. Låt koka upp.

Ta upp vitlöksklyftorna ur vattnet och låt dem svalna en liten stund i isvatten.

Hacka basilikan grovt. Lägg basilika, pinjenötter, blancherad vitlök och all olivolja i en stor bunke.

Mixa med stavmixer till en grov och grynig röra. Rör ner ostarna i såsen. Smaka av med salt.

Häll upp peston i små förvaringsburkar.

Recept: Ferran Adrià

Inskickad av PREBEN Publicerad 2012-04-15 Uppdaterad -

Detta recept passar bra ihop med...

Shake sallad


Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: