Pasta med morotspesto
|
Så god pesto som görs på rostade morötter, solrosfrön, ost, vitlök, olja och basilika. Perfekt vardagsmiddag.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
300 g morötter
1 msk olivolja
flingsalt
grovmalen svartpeppar
1 dl solrosfrön
2 dl lagrad ost, riven t ex prästost
1vitlöksklyfta, skivad
1 dl olivolja
½ dl vatten
1 kruka basilika
500 g pasta, t ex gemelli
1 dl vatten från pastakoket
70 g bladspenat
|
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C. Lägg morötterna på en plåt, ringla över 1 msk olja och strö på salt och peppar.
Rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter. Rosta solrosfröna i torr panna på medelvärme tills de är gyllene. Låt svalna.
Mixa morötter, solrosfrön, ost, vitlök och 1 dl olja i matberedare eller med stavmixer. Späd med vatten till krämig konsistens.
Mixa i ½ kruka basilika och smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Vänd ihop pastan med peston och 1-2 dl pastavatten. Servera med basilika och bladspenat.
Tips! Toppa pastan med smulad fetaost och strö över lite chiliflakes.
Recept av Liselotte Forslin.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-11-09 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|