|
|
Mac n cheese
|
Mac n cheese är en amerikansk klassiker. Den är elegant nog att bjuda på som sidorätt på en middagsbjudning men trashig nog för att barnen ska gilla den som vardagsmiddag.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 8
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
500 g tortiglioni, rigatoni eller annan macaroniliknande pasta, torkad
1 dl saltiner, Ritz- eller TUC-kex, smulade
1 dl parmesan, riven
50 g smör
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finrivna
2 msk vetemjöl
4 dl standardmjölk
3 dl vispgrädde
250 g cheddar allt torr mozzarella, färdigriven
250 g raclette eller annan alpost
1 tsk Colmans senapspulver
½ tsk kajennpeppar
1 ½ tsk salt
vitpeppar, nymald
|
Tillagning
Värm ugnen till 200°C, ej varmluft
Smula saltinerna till ströbröd och blanda med parmesan. Ställ åt sidan. För att pastan inte ska bli överkokt kokar du den riktigt al dente, cirka 3 minuter kortare än det står på paketet.
Smält smöret till bechamelen i en kastrull. Lägg i lök och vitlök och stek på medelvärme till de mjuknar. Häll i mjölet och stek kort. Vispa ner mjölk och grädde, koka upp, sänk värmen och låt sjuda cirka 5 minuter innan du tillsätter osten så den smälter och rör ner senapspulver och kajennpeppar. Smaka av med salt och vitpeppar.
Blanda ostblandningen med pastan och häll i ugnsform. Gratinera mitt i ugnen 10 minuter. Toppa med ströbrödsblandningen och gratinera 10 minuter till. Låt svalna 10 minuter innan du äter. Servera som sidorätt eller med en stor krispig sallad.
Recept från DN Lördag 2023-10-07
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-10-22 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2023 NamNam.se - e-post: info@namnam.se
|
|
|