Brownie med tosca
|
Busgod brownie. Toscatäcket är helt magiskt! Prova!
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 20
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
175 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
1 ½ dl sirap, ljus
1 krm salt
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
200 g choklad (70 %), hackad
Toscaglasyr:
75 g smör
1 dl mjölk
½ dl strösocker
½ dl sirap, ljus
1 ½ msk vetemjöl
1 krm salt
4 dl hasselnötter, grovhackade och/eller pumpakärnor (eller andra nötter och frön)
Till servering:
eventuellt hallon
|
Tillagning
Receptet ger cirka 20 bitar.
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa smör och socker krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Tillsätt äggen ett i taget och sedan mjölet. Vänd till sist ner chokladen.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, cirka 15 * 20 centimeter. Häll i smeten och grädda kaka mitt i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut kakan och höj temperaturen till 200°C.
Smält smöret till toscaglasyren i en kastrull. Tillsätt mjölk, socker, sirap, mjöl och salt. Sjud under omrörning till den tjocknat. Rör ner nötterna. Fördela glasyren försiktigt över kakan.
Grädda kaka mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna ordentligt och skär upp. Servera eventuell med hallon.
Recept från tidningen Mer Smak #4 - 2023
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-08-24 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|