Ingefärsmarinerade karréspett
|
Soja, vitlök, ingefära - en smaksäker klassiker till karré.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
35 minuter
Ingredienser
600 g fläskkarré
40 g ingefära
3 vitlöksklyftor
1 röd chili (med kärnorna för extra klös)
1 dl ketchup
1 msk soja, kinesisk
|
Tillagning
Skär köttet i så tunna skivor det går. Låt fettet sitta kvar; det smälter vid tillagning och ger god smak åt köttet. Tråckla upp köttskivorna på blötlagda grillspett.
Skär ingefära, vitlök och chili i lite mindre bitar. Mixa sedan alla marinad-ingredienser slätt. Pensla köttet noggrant med marinaden och låt gärna marinera en stund.
Grilla spetten på båda sidor, tills de är genomstekta.
Servera med en god matig sallad med t ex bulgur.
Recept från tidningen Mer Smak #4 - 2023
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-08-24 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|