Chocolate Coffee Mousse
|
En efterrrätt som passar alla tillfällen. Den är enkel att tillaga och är en utmärkt avslutning på en trevlig påskmiddag. Gärna tillsammans med en kopp kaffe!
|

|
Kategori: desserter
Portioner: 6
Tid: ca
2 timmar och 20 minuter
Ingredienser
120 g choklad, mörk
2 äggulor
2 msk florsocker
½ apelsin, rivet skal
1 ½ dl bryggkaffe
3 dl grädde
GARNERING
apelsinskal alternativt hallon
|
Tillagning
Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad. Låt chokladen svalna och rör sedan ner äggulorna i chokladen och rör väl. Tillsätt florsocker, apelsinskal och kaffe och låt smeten svalna.
Vispa grädden lätt, vänd ner den i smeten och rör om. Spritsa moussen i glas eller dessertskålar. Låt moussen kylas i 1-2 timmar.
Garnera gärna din Chocolate Coffee Mousse med rivet apelsinskal eller hallon.
Recept från tidningen Mer Smak #2 - 2023
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-04-10 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|