Havrepaj med äpple
|
Smulpaj har de flesta gjort i olika varianter. Här använder vi havre. Jättegott.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 6
Tid: ca
50 minuter
Ingredienser
3 äpplen
smör till stekning
1 msk strösocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma, malen
SMULDEG
6 dl havregryn
125 g smör
1 ½ dl strösocker
1 msk sirap, ljus
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C. Skär äpplena i tärningar. Stek dem i smör med socker, kanel och kardemumma.
Lägg äpplena i en ugnssäker form.
Mixa 4 deciliter av havregrynen i mixer eller med stavmixer så att de blir till mjöl.
Blanda mjölet med resterande 2 deciliter havregryn.
Låt smöret blir rumsvarmt eller smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, sirap och de mixade havregrynen till en röra. Lägg havreröran på äpplena. Grädda i cirka 40 minuter.
Njut med vaniljsås eller glass.
Recept från DN 2023-01-28
Inskickad av THOMAS Publicerad 2023-02-02 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|