|
|
Pasta soffritto med linser & parmesan
|
Morot, gul lök och selleri är en suverän smaktrio, soffritto, som utgör basen i många rätter i det italienska köket. Här är de i gott sällskap med soltorkade tomater och belugalinser.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
3 morötter, tärnade
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
3 selleristjälkar, strimlade
2 msk tomatpuré
4 msk olivolja
1 dl vitt vin
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl belugalinser
1 dl soltorkade tomater, marinerade
400 g spagetthi
3 dl parmesan, riven
35 g bladspenat
½ kruka oregano eller 1-2 msk torkad
salt
grovmalen svartpeppar
|
Tillagning
Fräs morot, lök, vitlök, selleri och tomatpuré i olja några minuter utan att det tar färg.
Häll på vin, vatten, buljongtärning, linser och hackade soltorkade tomater. Koka tills linserna är mjuka.
Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av men spara 2 dl av pastavattnet.
Vänd ner pasta och pastavatten i såsen. Vänd runt med parmesan och spenat. Servera med oregano, eventuellt mer parmesan och svartpeppar.
Recept från tidningen Mer Smak #7 - 2022
Inskickad av THOMAS Publicerad 2022-12-28 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|