Kalljästa morotsfrallor med äpple
|
Smarriga morotsfrallor till frukost är aldrig fel.
|

|
Kategori:
Portioner: 12
Tid: ca
10 timmar och 30 minuter
Ingredienser
2 tsk färsk jäst (cirka 6 g)
4 dl vatten, kallt
3 dl rågmjöl, fint (110 g)
8 dl vetemjöl (480 g)
2 tsk salt
2 dl morötter, finrivna (cirka 70 g)
2 dl äpple, rivet (cirka 60 g)
|
Tillagning
Vispa ihop jästen med vattnet i en bunke. Tillsätt rågmjöl, vetemjöl och salt. Rör ihop till en lös deg. Tillsätt morot och äpple och blanda ihop. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur över natten, eller cirka 10 timmar.
Sätt ugnen på 250°C. Ställ in en plåt så att den blir het. Klicka ut degen till frallor på ett bakplåtspapper med mjölade händer. Ta ut den varma plåten och skjut över bakplåtspappret med frallorna på plåten. Grädda i mitten av ugnen 12 -15 minuter eller tills frallorna fått fin färg. Låt svalna på galler.
Recept från tidningen Buffé #10-2022
Inskickad av THOMAS Publicerad 2022-12-28 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|