|
|
Zucchinibröd med frön
|
Nyckeln till säsongens bästa bröd finns i grönsaksdisken! Baka saftigare, nyttigare och godare bröd.
|

|
Kategori:
Portioner: 12
Tid: ca
2 timmar och 25 minuter
Ingredienser
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
cirka 13 dl vetemjöl (780 g)
3 dl havregryn
2 ½ tsk salt
2 msk honung
7 dl zucchini, grovriven (cirka 250 g)
1 dl pumpakärnor, hackade
2 msk vallmofrön
|
Tillagning
Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet, vispa tills jästen löses upp. Tillsätt mjöl, havregryn, salt, honung och zucchini. Arbeta ihop till en deg, för hand eller maskin, cirka 10 minuter.
Tryck ut degen i en långpanna cirka 30 * 40 centimeter med bakplåtspapper. Strö över pumpakärnor och vallmofrön. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek cirka 1 ½ timme.
Sätt ugnen på 225°C. Skåra till bitar, cirka 10 * 10 centimeter, med en degskrapa eller kniv. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter, stjälp sedan ut och låt svalna på galler.
Recept från tidningen Buffé #10 - 2022
Inskickad av THOMAS Publicerad 2022-12-28 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|