Saftig äppelkaka med kanel
|
Mjuk och saftig äppelkaka som du garanterat kommer vilja baka flera gånger. Vänd äppelklyftorna i kanel och socker före gräddning.
|
|
Kategori: till kaffet
Portioner: 12
Tid: ca
1 timme och 0 minuter
Ingredienser
150 g smör, mjukt
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
½ dl filmjölk
2-3 st äpplen
2 msk strösocker
2 tsk kanel, malen
½ dl pärlsocker
smör och ströbröd till formen
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Rör smör och socker smidigt. Vispa i ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner blandningen i smeten tillsammans med filmjölken.
Bred ut smeten i en smord bröad form (22-24 centimeter i diameter).
Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda socker och kanel. Vänd äppelklyftorna i kanelsockret. Lägg dem ovanpå smeten. Strö över pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2022-09-26 Uppdaterad
2022-09-26
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
1
medlem
har betygsatt receptet som ger detta resultat:

|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|