Spaghetti olio, aglio e peperoncino
|
Alltså spaghetti med vitlök och chili. Härligt gott.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
25 minuter
Ingredienser
1 dl pumpafrön
½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1-2 chilifrukter, röda
250 g körsbärstomater
150 g sockerärter
3 dl parmesan, riven
400 g spaghetti
1 msk salt
svartpeppar ur kvarn
|
Tillagning
Förbered genom att rosta pumpafröna gyllenbruna i torr stekpanna och ställ åt sidan. Finhacka även vitlök och chili, klyv körsbärstomaterna, snitta bönorna på längden och riv osten fint.
Koka därefter upp rejält med vatten i en gryta, tillsätt saltet och koka spaghettin en minut kortare än anvisningen på förpackningen. Sleva upp cirka 2 ½ dl pastavatten innan du slår bort kokvattnet.
Undet tiden pastan kokar, ta fram en stor stekpanna och fräs vitlök och chili tills vitlöken tagit aningen färg. Tillsätt pastavatten och vispa ner osten. Tillsätt den kokta spaghettin, tomater och bönor.
Låt puttra en minut, vänd pastan då och då. Fördela på tallrikar, skeda över sås, peppra och toppa med rostade pumpafrön. Servea med extra parmesan om man vill.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2022-09-15 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|