I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 6 DECEMBER 2023 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Pistaschmaräng med citronkräm
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Pistaschnötterna i marängen kan ersättas med sötmandel eller hasselnötter.

Kategori: till kaffet
Portioner: 8
Tid: ca 45 minuter

Ingredienser

40 g pistaschnötter, skalade
3 äggvitor
2 tsk citron, pressad
1 ¼ strösocker

CITRONKRÄM
3 äggulor
¾ dl strösocker
2 msk citron, pressad
1 tsk citronskal, rivet
25 g smör
2 dl vispgrädde

FYLLNING
150 g björnbär
150 g hallon

GARNERING
100 g björnbär
1 msk pistaschnötter, hackade
oxalis eller citronmeliss

Tillagning

Sätt ugnen på 175°C. Finhacka pistaschnötterna. Vispa äggvitorna med citronsaft till ett vitt skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. När allt socker är tillsatt och marängen bildar fasta toppar är den klar. Det tar cirka 5 minuter med elvisp.

Strö ut hälften av pistaschnötterna på ett bakplåtspapper i en ruta, cirka 25 * 30 centimeter. Bred ut marängsmeten i rutan på pistaschhacker och strö över resten av pistaschnötterna.

Grädda marängen mitt i ugnen cirka 15 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 100°C och grädda ytterligare 10 minuter. Stjälp upp på ett bakplåtspapper och täck med plåten och förvara torrt. Hit kan förberedas en dag innan.

Citronkräm: Vispa samman äggulor, socker, citronsaft och skal i en kastrull. Fortsätt vispa och sjud på medelvärme till krämen tjocknat, cirka 5 minuter. Ta från värmen och rör i klickar av smöret, lite i taget. Häll upp i en skål och låt krämen kallna.

Vispa grädden. Vänd försiktigt ihop citronkräm och grädde. Bred citronkrämen på marängen, strö över björnbär och hallon, dela bären om de är stora. Rulla ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspappret och lägg skarven neråt. Rullen kan förberedas och förvaras i kyl 3-4 timmar.

Skär rullen i skivor och garnera med bär, pistasch, oxalis eller citronmeliss.

Recept från DN 2022-09-02 (Gunilla von Heland)

Inskickad av THOMAS Publicerad 2022-09-15 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2023 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: