Jordgubbspaj med apelsinfyllning
|
Mör chokladsmakande botten, sötsyrlig apelsinfyllning och jordgubbar är en superkombo som dessutom är en lättfixad dessert.
|
|
Kategori: till kaffet
Portioner: 8
Tid: ca
1 timme och 20 minuter
Ingredienser
BOTTEN
3 dl vetemjöl (180 g)
½ dl kakao
¾ dl strösocker (60 g)
150 g smör
1-2 msk vatten
FYLLNING
1 apelsin, rivet skal
1 dl apelsin, pressad
1 dl strösocker
2 dl crème fraiche
3 ägg
GARNERING & TILLBEHÖR
1 l jordgubbar (500 g)
florsocker
apelsinskalstrimlor
grädde, lättvispad
|
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C.
Botten: Blanda vetemjöl, kakao och socker, gärna i matberedare. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt vattnet och kör eller arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26-28 cm i diameter. Ställ formen kallt minst 30 minuter.
Förgrädda bottnen 12-15 minuter mitt i ugnen.
Fyllning: Vispa samman apelsinskal med apelsinsaft, socker, crème fraiche och ägg.
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och fortsätt grädda på nedersta falsen cirka 20 minuter tills fyllningen stannat. Låt kallna.
Garnera pajen med skivade eller kvartade jordgubbar. Pudra över florsocker. Garnera gärna med tunna strimlor av apelsinskal. Förväll dem först 1 minut i kokande vatten och spola i kallt vatten och låt rinna av.
Recept från tidningen Matmagasinet #8 - 2022
Inskickad av THOMAS Publicerad 2022-08-11 Uppdaterad
2022-08-11
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|