Rabarberkladdkaka med vit choklad
|
Så smarrig kladdkaka med vit choklad och syrlig rabarber. Severa med en klick créme fraiche eller vispad grädde.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 8
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
100 g smör
100 g vit choklad, knappar eller hackad
2 dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 dl rabarber, skivad
75 g + 25 g vit choklad
|
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter.
Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Tillsätt 100 g choklad och rör tills den smält.
Tillsätt socker, ett i taget och till sist vetemjölet under konstant vispning.
Häll ner smeten i formen, strö över skivad rabarber och 75 g hackad choklad. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt svalna och riv 25 g choklad över kakan.
Servera eventuellt med en klick cremé fraiche eller vispad grädde.
Recept från tidningen Mer Smak #3 - 2022
Inskickad av THOMAS Publicerad 2022-06-09 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|