|
|
Morotskaka i långpanna
|
Underbart god och saftig morotskaka som görs i långpanna och toppas med en krämig glasyr
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 20
Tid: ca
1 timme och 0 minuter
Ingredienser
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl morötter, finrivna
2 msk citronsaft, färskpressad
4 dl olja, neutral
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk kanel, malen
1 msk kardemumma, malen
1 tsk salt
apelsinskal, till garnering
GLASYR
300 g cream cheese
75 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Klä en plåt med kanter, cirka 25 * 25 centimeter, med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda morötter och citronsaft. Rör ner morötter och olja i äggvispet.
Blanda mjöl, bakpulver, kantel, kardemumma och salt och rör ner. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt svalna.
Vispa ihop ingredienserna till glasyren med elvisp och bred ut på kakan. Garnera eventuellt med apelsinskal.
Recept från tidningen Mer Smak #3 - 2022
Inskickad av THOMAS Publicerad 2022-06-09 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|