Citron- och rödlökschutney
|
Söt och frisk chutney som passar utmärkt till lammstek och gratäng. Håller cirka 1 månad i kyl.
|

|
Kategori: tillbehör
Portioner: 8
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
2 citroner
2 rödlökar, mindre
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära, färsk (cirka 2 centimeter)
1 kanelstång
2 ½ dl strösocker
½ dl ättiksprit (12 %)
½ dl vatten
1 chili, röd, t ex spansk peppar
1 krm salt
|
Tillagning
Skölj citronerna noga i ljummet vatten och skala dem med potatisskalare. Strimla skalet och skär bort det vita av kötter. Halvera och skiva citronen.
Skala och skiva lök och vitlök. Skala och finriv ingefäran. Blanda citron, lök, ingefära, kanelstång, socker, ättika och vatten i en kastrull. Sjud under lock cirka 20 minuter.
Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner chili och salt i chutneyn. Häll upp i glasburk eller skål och låt kallna.
Recept från DN 2022-04-09 (Gunilla von Heland)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2022-04-16 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|