I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
FREDAG 20 MAJ 2022 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Ricottamoln
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Ricottabollarna tar bara några minuter att blanda ihop. För att rulla ihop bollarna behövs lite mera tid. En enklare version av italienska gnudi eller malfatti och de är porösa som moln att bita i.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 50 minuter

Ingredienser

400 g pasta
salt
svartpeppar
olivolja, till stekning
1 gul lök, stor
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
½ dl misopasta (kan uteslutas)
2 brk körsbärstomater, hela à 400 g
½ msk farinsocker
30 g smör
500 g ricotta
1 dl skorpsmulor
1 dl vetemjöl
1 dl parmesan, riven + 1 dl till servering
1 ägg
1 msk oregano

Tillagning

Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök och stek i olja tills löken är genomskinlig. Var noga med att inte bränna vitlöken. Blanda ner tomatpuré och miso och fräs tills blandningen antagit en tegelröd färg, det tar ungefär 5 minuter.

Blanda ner de konserverade tomaterna och sockret. Låt koka ihop så länge som möjligt, i alla fall under hela den tiden som du gör ricottabollarna. Smaka av med salt och peppar och avsluta tomatsåsen med en klick smör, precis innan pastan kokas i steg 5.

Häll av eventuellt vatten ur ricottaburkarna. Blanda alla ingredienserna till ricottamolnen till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.

Mjöla en stor skärbräda. Doppa dina händer i mjöl och rulla sedan ungefär 30 bollar av smeten, de ska alltså vara relativt små.

Stek bollarna i olja i omgångar. Lägg dem inte för tätt i pannan, då kan de fastna i varandra. De ska bli gyllene på alla sidor. Lättast är det att steka dem längs kanterna i pannan så att du kan svänga dem mot kanten utan att de tappar formen.

Medan du steker rocottamolnen, koka upp pastavatten. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet men stäng av plattan precis innan pastan är klar. Tillsätt 1 ½ dl av pastavattnet i tomatsåsen, häll av resten av kokvattnet och blanda ner pasta i såsen. Blanda ordentligt och låt pastan bli klar i tomatsåsen. Blanda i ricottamolnen innan servering och servera med riven parmesan.

Recept från DN 2022-03-26 från boken Gulbetor & ricottamoln av Tara Junker - ISBN 9789523334588

Inskickad av THOMAS Publicerad 2022-04-10 Uppdaterad 2022-04-10

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2022 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: