Linsbouillabaisse med fänkål, saffran & aioli
|
En god och lättlagad vardagsrätt.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 2
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
1 bananschalottenlök
1 fänkål
1 tomat
1 förpackning gröna linser
½ g saffran
½ tsk paprikapulver
½ tsk timjan, torkad
2 vitlöksklyftor
½ apelsin
olivolja
5 dl vatten
½ msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 tärning grönsaksbuljong
½ dl majonnäs
1 surdegsbaguette
|
Tillagning
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Linsbouillabaisse: Klyfta bananschalottenlök. Skiva fänkål tunt. Tärna tomat. Häll av och skölj gröna linser.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta. Fräs lök, fänkål, saffran, paprikapulver, torkad timjan och 1 ½ pressad vitlöksklyfta cirka 3 minuter.
Tillsätt linser, vatten, vitvinsvinäger, 1 krm salt och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock cirka 10 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka. Ta från värmen och rör ner tomat. Smaka av med pressad apelsinsaft och lite salt.
Aioli: Blanda majonnäs, ½ pressad vitlöksklyfta och lite salt i en skål.
Servera linsbouillabaisse med nygräddat bröd och aioli.
Recept från Linas matkasse.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2022-04-09 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|