Zucchinikaka med valnötter
|
Kanelkryddad kaka som är både saftig och smakrik.
|
|
Kategori: till kaffet
Portioner: 12
Tid: ca
1 timme och 20 minuter
Ingredienser
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl olivolja
1 ½ dl lättyoghurt, mild
1 citron, finrivet skal och saft
1 ½ dl valnötter, hackade
1 dl russin
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
4 dl zucchini, grovt riven
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C. Olja in och bröa en form som rymmer 1 ½ liter. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt olja, yoghurt och citron. Blanda valnötter och russin med resten av de torra ingredienserna och tillsätt. Krama ur vätskan ur den rivna zucchinin. Vänd ner till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 50-60 minuter. Känn med provsticka. Låt kakan svalna innan den skärs upp i bitar.
Recept från tidningen Mer Smak #6 - 2021
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-11-29 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|