|
|
Ratatouille, grundrecept
|
Känn dig fransk och gör den mustiga grönsaksröran ratatouille med aubergine, zucchini, paprika och tomat i huvudrollen. Ge stekning och kokning lite tid och kärlek, det vinner smakerna på. Passar bra till lammracks, stekt fisk eller som bas till annat.
|
|
Kategori: tillbehör
Portioner: 4
Tid: ca
1 timme och 0 minuter
Ingredienser
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
400 g aubergine
400 g zucchini
1 paprika, röd
1 brk tomater, konserverade (à 400 g)
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 ½ dl vitt vin, torrt eller matlagningsvin
Kryddkombinationer att välja på:
- 2 tsk rosmarin + 1 tsk timjan
- 2 tsk malenspiskummin + 2 tsk hela korianderfrön
- 2 tsk malen spiskummin + 1 tsk paprikapulver
- rivet skal av 1 citron + 2 tsk fänkålsfrön
- rivet skal av 1 apelsin + 2 msk ajvar relish
|
Tillagning
Skala och hacka rödlöken och vitlöksklyftorna. Grovhacka auberginen, zucchinin och paprikan (urkärnad).
Fräs löken i en stor stekpanna eller i en kastrull i hälften av oljan mjuk på medevärme cirka 10 minuter under omrörning.
Tillsätt resten av oljan och lägg i zucchini, aubergine och stek ytterligare 10 minuter.
Tillsätt paprikan, tomatpuré, vitt vin och de skalade tomaterna. Koka på svag värme cirka 30 minuter. Välj nu kryddning och tillsätt den. Smaka av med salt.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-10-03 Uppdaterad
2022-08-05
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2023 NamNam.se - e-post: info@namnam.se
|
|
|