Lammgryta från Sicilien
|
En kryddig och mustig gryta blir en perfekt höstsöndagsmiddag.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 6
Tid: ca
2 timmar och 0 minuter
Ingredienser
1 ½ kg lammbog med ben, skivad
2 msk + 1 msk olivolja
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
150 g salsicciakorv, rå
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 stjälkar selleri
2 kanelstänger
2 lagerblad
1 torkat pomeransskal
2 kryddnejlikor
2 krm chiliflakes
2 dl vin, rött
1 frp tomater, passerade (500 g)
½ apelsin
2-3 dl vatten
1 brk kikärter (400 g)
GARNERING
bladpersilja, hackad
pistaschnötter, grovhackade
granatäppelskärnor
TILLBEHÖR
couscous
|
Tillagning
Bryn köttet i 2 msk olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Snitta upp salsicciakorven och skrapa ur innanmätet. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och fintärna morötterna. Ansa och strimla sellerin.
Fräs grönsakerna i 1 msk olja i en gryta. Smula ner korvinnankråmet och fräs tills det blir knaprigt.
Rör ner kryddorna och låt dem fräsa med cirka 1 minut. Häll på vinet och låt det koka in till hälften. Blanda i tomaterna. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skala apelsinen med en potatisskalare och lägg ner skalet i grytan. Lägg i köttet. Häll på vattnet. Koka sakta under lock tills köttet är mörkt, 1 ½-2 timmar.
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda ner kikärterna i grytan. Strö över persilja, pistaschnötter och granatäppelkärnor. Servera med couscous.
Recept från DN 2021-09-12 (Caroline Hofberg)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-09-22 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|