Potatistortilla med grönkål & fetaost
|
Med härliga örter och grönsaker.
|

|
Kategori: smårätter
Portioner: 4
Tid: ca
25 minuter
Ingredienser
400 g potatis
1 gul lök, finhackad
olja, till stekning
80 g grönkål, ansad och finhackad
8 ägg
1 tsk timjan, torkad
1 tsk oregano, torkad
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
150 g fetaost
|
Tillagning
Sätt ugnen på 225°C. Riv potatisen grovt och krama ut vätskan. Fräs löken i olja i en ugnstålig stekpanna. Tillsätt potatis och grönkål och stek vidare under omrörning några minuter.
Vispa lätt upp äggen och tillsätt timjan, oregano, salt och peppar. Häll äggvispet i stekpannan och se till att det är jämnt fördelat. Smula över fetaosten och grädda mitt i ugnen till det fått fin färg och äggen stelnat, cirka 15 minuter.
Recept från tidningen Mer Smak #5 - 2021
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-09-14 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|