Plommonkaka
|
Krämig fyllning och ljuvliga plommon i en frasig paj. Passa på att njuta av säsongens godaste.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 12
Tid: ca
1 timme och 20 minuter
Ingredienser
225 g smör, kallt tärnat
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2-3 msk vatten, kallt
2 krm salt
FYLLNING
500 g plommon
4 dl crème fraiche
2 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 citron, finrivet skal
2 krm salt
florsocker, vid servering
|
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C. Lägg smör, mjöl och socker i en matberedare monterad med knivblad. Kör maskinen till det blir ett smul. Tillsätt vatten och kör till en deg. Tryck ut degen i en form med höga kanter, 24 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. Låt stå i frysen 10 minuter. Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter.
Skär plommonen i klyftor. Rör ihop crème fraiche, ägg, socker, vaniljsocker, citronskal och salt. Fördela plommonen i pajskalet och häll över fyllningen. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter. Låt kallna. Pudra över florsocker vid servering.
Recept från tidningen Mer Smak #5 - 2021
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-09-14 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|